Tuesday, April 28, 2009

hari yg best...hehe

ok...pagi2 cam biase la bangun tido,g exercise...pastu kemas rumah.penat giler da lame xkemas cam ni,kat asrama kemas blik je...even penat tp puas sbb rumah bersih hehe
pastu da penat duk la kejap...then g la mandi....
tetibe dgr mama ak macam mengacah baby tau...pastu mama panggil(cam pelik gak kan,tetibe je...) tp hati xtahan nk g tgk ape yg jadi sebenanye kat dapur....bayangkan nga mandi kat toilet dalam bilik ak pun ble dgr suare mama gelak2....ni macam pelik je kan....
so,ak pun mandi cepat2(biasenye mandi lame hehe),pastu besiap cepat2 g dapur...
tgk2,mama ak nga dukung baby yg sgt comel....kawan mama tumpang kejap coz die nk g mane ntah...patut la mama panggil tadi..
so apelagi,mama ak pun bg la ak jage baby tu,die plak masak...hehehe
ak pun dgn rela hatinye terima tugas tu...hahaha
best giler da lame xpegang baby hehe cooommeeeeelllll sgt die.............huhu geram ak...hehe
pastu tgh hari td mama baby tu dtg amek anak die...

#kepade cik ain n su jgn jeles ye.....i pegang baby hehehe

Sunday, April 26, 2009

BACK HOME....

ye..........akhirnye blik gak uma setelah sekian lame xbalik(lame ker....hehe)
sampai je uma,masuk je bilik,tetibe rase cam bkn bilik sendiri plak...sbb macam2 da diubah dalam bilik ni...hehe
yg paling xtahan,almari tempahan mama yg ade 5 pintu...da la tinggi sampai siling...
tekezut jugak la bile masuk dalam blik ni...macam xcaye plak....huhu
tp mmg nikmat la tido kat katil sendiri..paling penting aircond(wat mase skrg la)sbb cuace panas giler...air cond macam xde je...
miss charlie's angles lagi 2 tu(cik ain n su) so much...huhu
k la...mengantuk plak..dari sampai uma tadi xtdo...nite2... (^_^)~~~

Friday, April 24, 2009

virus udah merebat...lari............

virus udah merebak diantara bilik JI 3A1 N JI 3A2...........

ni die jepun ya group...asalnya tegok gokusen...terlalu excited sampai jumpa group nyanyi..
dari JI3A1 ke 3A2 udah merebat.............

video


Y ni lak entah la asal dr mane...group member ye sal ku...virus ya udah menular engak bisa dirawat..dr JI 3A2 ke 3A1...la pulak
..........................menghabiskn mase terluang la kate kn...







layan aje lah............

ari2 terakhir kite owng..............

Disebabkan pra li batal tibe2...jd byk la mase terbuang sampai x tau nk buat ape.....

So pe gi kite owng merendek n berwireless r u menggisi masa lapang 2.....he3..
pgrm kite owng 2 3 ari ni hepy bangat...
......Picture Hepy together gether......tegok jage kutuk tau..he3


21/4/2009-petang
best ye abes exam......................merdeka






21/4/2009-malam
mase u mengemas.......................x sbr nk blk..



22/4/2009-pagi
Lepas ni makn nasi lemak mak cik kembung ye.......





22/4/2009-petang

abeskn mase2 akhir ga housemate......





23/4/2009-petang
secrete recipe y kite owng idam2kn...emh...sedapnya...




Best bangat..............kt TTI saje release tension

























malam lak kite owng pi mkn nasi goreng kt sri wangsa..laper la......












Tuesday, April 21, 2009

MERDEKA!!!

yea....................akhirnye..abis gak beperang(exam)huhu...
ari ni merdeka....hehe blik je exam,trus je nampak katil...
apelagi,mati kene tembak slame 3 jam,kul 5 lebih baru bangun....
xtahan,bangun2 tido je,trus mandi besiap nk g jalan2 kat pantai...hehe
best gile jalan kat sane,ramai sgt org...
pape pun yg penting,xlame lg nk makan secret recipe...hehehe
da lame mengidam da...huhu

Friday, April 17, 2009

sedihnye...huhu

sedihnye smlm....huhu da la internet down pastu housemate uma 3A sume da blik....coz ade LI ahad ni...kitorg da macam family da kat uma ni...mmg best gile dapat housemate cam diorg..hehe
rase cam uma kitorg paling hepy sbb slalunye pun mmg org uma lain suke dtg kat uma ni..(well biase la,kitorg kan hepy go lucky..perasan jer..hihi)
rase sunyi plak diorg xde...nk blaja pun xde mood...tinggal beberape org je kat uma ni...
xsaba nk blik...bile sume org da blik...xpe2...xlame lg...hehe

Wednesday, April 15, 2009

Penantian bakal berakhir...

hmmm penantian ape ye???hehehe
penantian utk pulang ke rumah yg dirindui hahaha
yea yea.................da nk blik.....nk tdo lame2(mase tdo itu emas hihi)
rindu kat katil,kat mr. snow,kat bilik...macam2 la...
tp b4 tu ade 2 paper lg....saba2 ye cik yana...(tenangkan diri sendiri)
xsaba nk ilangkan tekanan sem ni.....huhu
pecaye atau tidak,program da full da utk sepanjang cuti kat uma nnt(tu mmg pekare biase la hehe)
kepada kawan2ku yg tersyg,nnt pas exam kite abiskan masa besame2 eh..yg pasti g pantai wajib hehe...nnt lame xdapat jumpe ngan korang...mesti rindu sgt huhu
okies......saje je nk memenuhkan post ni..hihi nga boring...ujan2 cam ni kan...adoi...
xnk best plak tarik selimut...nasib baik da mandi,klo x,mmg sure tarik selimut balik ni....
Y~_~Y => peace no war =)

welcome 2 our blog...

huhu ari ni x smpat nk post @ nk komen byk2 ..skrng baru dpt...he3...nampaknya mkn ramai pengunjung2 baru...sebelum terlambat n terlewat sebagai pemerhati blog ni(lantik sndri he3,bajet r) nk ucpkn selamat dtng kpd sume pengunjung samada y baru @ lame...x kira tua n muda..selamat datang diucapkan kpd mrjie, autumn,TMUkmkd, Hafriz n .......sume2 la ye x terlarat nk sebut la...welcome 2 anglegurls.blogspot.com..

Ya marilah kita bersame2 berkongsi pendapat n pandangan.......x kira dalam ape2 jua topik la ye....
...nampaknya topik cinta ni makin hangat diperbicarakan...teruskan usaha anda...n nmpknya sudah dua blog mengikut jejak langkah blog ni dlm membicarakan topik cinta,suka n....pandangan y berbeza2...kalu n tau pendapat n pandangan die owng lwt la blog mrjie(pakar dlm mberi pendpt,jage mrh ye en fizi) n autumn(member baek 1 mak 1 ayh ga su, tp x leh pakai sgt ayt laser ckt..ha3..jgn mrh ye dik cyng)....ya teruskn perjungan anda..

..gapo la su ngepek pg2 buto neh...maaf kalu ada tersalah cakap @ terkasar bahasa .ter.....n ter..

Tuesday, April 14, 2009

pilihan hatiku...

hmm xtau cam ne nk cakap...
tetibe ari ni kene wat pilihan plak huhu
actually bab2 memilih ni la yg plg ak xsuke nk wat...
tp xble nk lari...mmg kene wat klo tepakse...
smuge ape saje pilihan yg ak wat ni adalah betul...dan ak mmg jenis yg mengikut kate hati...
so,bile ak da wat pilihan,xmungkin ade org ble ubah lagi...
n finally ak da wat pilihan..n org tu mmg deserved to get this from me...
org tu biarla rahsie,n only one person knows,that's me...hehe
ok peace..

Monday, April 13, 2009

huhu...r paper killer



huhu....x de pe2 nk post pn sebenarnya...huh ari ni tension sgt, skt kepala lagi..
terkejut tegok paper ds...hanya doa sahaja mengiringi result y akn dtg...he3....

Sebelum menutup tirai 13 april 2009 su nk wish hepy besday kt sahabat tersayang ku
...ain hepy besday semoga ain sentiasa dilimpahi rahmat dan hidayahNya, semoga
berjaya dalam ape jua y ain buat, semoga ain bertemu jodoh yang ain impikan y dapat membimbing ain kearah jln keredhaanNYA...., n semoga ain sentiasa hepy ga kite owng..he3.
su tujukan lagu ni wak ain ye...HEPY BESDAY 2 U, HEPY BESDAY 2 U, HEPY BESDAY 2 AIN, HEPY BESDAY 2 U...he3..

Wk sahabat tersayang ku ziana bersabarlah dengan setiapUjiaan NYA, segala y berlaku ada hikmahnya.....Moga dikau diberi hidayah dan rahmatNYA ...ikut lah gerak ati mu , seandainya ia terbaek buatmu lakukan lah ia tanpa ragu2...dan mohonlah pertunjuk dariNYA dalam ape jua
yang dikau lakukan.....piece.....

me myself...

susahnye jadi seorang insan bernama nor ariziana ni..adoi...
dari dulu lg idup cam ni...
ni pengakuan ikhlas ye..pade mane2 gurl yg xde org nk minat tu,jgn la mengeluh....
bersyukur la dgn hidup anda yg bahagie tu....
hmmm bile la nk lepas dari mende2 cam ni...ingatkan kat sni da aman damai da xde mende2 cam ni...
rupenye ade jugak..mmg xboleh nk elak...huhu
harap2 da kawin nnt xde la cam ni lg...hehe
xpe2 hadapinye dengan tenang...chaiyok!!!

Saturday, April 11, 2009

love...love

Huhu blog ni dah jadi blog love dah rasenya kena tukar music ni...lagu ape ek?...doa seorng kekasih?...x blh 2 my favourite song...x pe2 tggu n 6tikan feeling song akn dtg...he3..

sal love ni su x tau r nk comment ape...diri masing2 berbeza .... Bg su hati n perasaan ni skr u dijangka...wk member2 ku bersabarlah wahai teman seandainya telah ditetapkan ia jodoh mu, akn ditakdirkan ia menjadi milikmu.su tau ape yang ade dihati korang n u know about me...so kite same2 doakn...su doakn korang memperoleh cinta sejati dari owng y korang syng. bermohonlah hanya PadaNYA....

"YA ALLAH seandainya telah ditetapkan dia milikku tercipta u ku , tetapkn lah atinya dengan atiku, Ya ALLAH Kurniakanlah aku pasangan yang bisa menemani aku ke arah jalan yang Engkau redhai, Ya ALLAH aku pasrah dengan ketentuanmu, Kerna ENGKAU tau segala isi atiku, kerna ku tau Segala KentuanMU adalah yang terbaek buatKU".....

Cinta...?

actually ak pun x paham sgt cinta tu ape...ni pengakuan ikhlas ni...hehe
xpe ain,jgn risau...i'll always pray that u'll find someone that really loves u..yg penting dapat trime baik buruk kite...yg pasti nnt,makan nasi minyak jgn lupe jemput awal sebulan tau..nk wat preparation...hehe yg pasti ain mesti cantik n beseri2 ari tu..hehe
xpe,kite slalu xdapat ape yg kite nk...tp if u need my helps,it's my pleasure to help u my dear...
just don't b sad bout all this,klo betul die(paham2 la kan) da ditetapkan ngan ain,ain mesti dapat jugak satu ari nnt...tu la jodoh namenye...kan kan..
ziana tau ape yg ain tempuh,sbb name satu blik n satu katil kan(jgn pike lain k hehe)..
mesti ade hikmahnye kan..so tunggu n tempuh la dgn saba...i'll always b here if u need me k...=)

PILIHAN HATIKU....

Salam..da lme rsenye x anta post..dua tiga hr lps x smpt anta post coz sbk stdy OOP..tetbe ari ni tbuka ht plak nk anta post..kui2..
Ari ni topik brkisar ttg cinta..x tau le nape...suke sgt cte sal cinta... td ain trbaca artikal lam iluvislam.com, tajuk artikel tu Mana Satu Pilihan Hati..mnarik jgk le artikel tu..
kekadang ain ad trpikir gak..
mana satu pilihan hati kte yg sebtulnya sme ad orang yang sayangkan kita or yang kita sayang?
Dlu2..mse zaman muda2 dlu..time kt mtrik ain salu jgk nsihat kt kwn2 yg ad prob cinta..ain salu ckp kt diorng..cinta la pd org yg mncintai kte lau kte nk tgk org org yg kte cinta tu bhgia...
tp yea le..kte yg x de prasaan cinta time tu mmg le blh ckp cm2... tp skang tetiba jd confuse..btul ke ap yg ain nsihatkn kwn2 ain dlu2 kala...
Jatuh cinta perkara biasa...bila kte jatuh cinta pada seseorang, tandanya ada sesuatu keistimewaan pada insan tu... lagi2 orang yang kte jatuh cinta tu di atas jalan dakwah..
tp kte kena ingat.. kte takkn dikahwinkan dengan ssorg atas sbb jth cinta atau saling cinta mencintai atau brkapel... coz kita akn berkahwin dengan jodoh kte, jodoh yang Allah dah tetapkan sejak azali yang tlh tertulis di Luh Mahfuz...
Cinta di atas jalan Allah.. Bertemu kerana sama-sama mencari redha Allah.. Setiap insan yang bergelar manusia tlh Allah ciptakan berpasang-pasangan. Rasa ingin dikasihi antara seorang suami dan isteri adlh suatu fitrah naluri dan nurani..
Walau siapapun jodoh yang Allah ttpkn tuk kte, terimalah dengan hati yang redha.. Tak mustahil dia adalah orang yang kte benci.. Klau yang kte syg n cinta, tak jadi hal lah.. Tp lau dapat yang kte tak nak, lantaran klmahan yang ad pd dia cne?? Ingatlah bahawa dalam diri setiap insan telah Allah ciptakan dengan kelebihan masing-masing...
Ya Allah..jika Kau halalkn rasa cinta dan kasihku ini kpd hambaMu..Maka Kau labuhkanlah rasa cinta dan kasihku ini pada hambaMu yang selayaknya buat diriku ini...Amin..

Friday, April 10, 2009

going overseas..

mornink my dear frens...
macam x caye je dapat g australia...mmg nk sgt g sane,but not this time...
i'm in dilemma,whether wanna go or not..huhu
sampai termimpi2 lagi hehehe
klo nk g,paling cepat 3 tahun baru blik....
takut plak telepas wedding kwn2 kat sni...huhu
tidak!!!!xpe2,masih ade mase utk pike lg...smuge keputusan yg dibuat adalah yg terbaik...

*ziana smile always..=)

Thursday, April 9, 2009

JANGAN BERSEDIH WAHAI SAHABATKU..


Huhu rase cm lame je x post kt blog ni... esok paper killer ye subject rase cm nk nangis je..aduh sedihnya. Hope doa bonda n ayahanda ku mengiringi perjuangan ku esok..cayok
..Bila ckp sal sedih ni teringat lak 1 artikel yg pernah ku bace dlu
maybe kt iluvislam kut..Jangan bersedih wahai sahabatku kalu x salah tajuk r..
Dlm artikel 2 ckp...ckp???adeke artikel leh ckp... Dlm artikel 2 tulis Kesedihan merupakn api motivasi y mane akn memthkan semangat n membekukn
jiwa kite.kesedihan 2 sebenrnya x dtgkn ape2 manfaat pd hati tp ia amat disenangi oleh syaitan y sentiasa nk cari peluang rosakkn kite..
Yelah kn bila kite sedih ade kite ingt Allah? susah nk jwb 2...kite x leh nk elak kesedihan coz kite x cari
pn tp dia dtg sendiri...Allah sekdr nk uji kite sebenarnay sekuat mane teguhnya kite mghadapi ujianNya

..Rasulullah s.a.w sendiri memohn perlindungan dari ALLAH agr djauhkan kesedihan..

kite apetah lagi

kena la sentiasa berdoa memohon perlindungan coz kite hanya hamba ALLAH y sgt kerdil dmuka bumi ni,dosa pn byk
..sesungguhnya ALLAH e2 MAHA PENGAMPUN DAN MAHA PENYAYANG..

..Kwn2 caye x kalu saye ckp kesedihan 2 mndtgkn pahala..mestilah caye kn???????? TpP tegok tmpt la lak cnthnya bila kite terima musibah ,..
y ni kite x dpt nk elakkn,..jiwa kite x mampu nk menghindarinya
kite elak pn still sedih lak gak kn..

maka mase 2 lah kesedihan 2 mendtgkan pahala....sebabnya kesedihan 2 menjadi sebhgian dri musibah atau cubaan...Kite sebgai
hamba ALLAH ni kenalah cuba lawan kesedihan 2 ga doa dan cara2 laen.
mohon HANYA PADANYA..


y menyebabkan kesedihan 2 merosakkn hati bila kite sedih sampai x mkn n minum n
ade gak smpai nk bunuh diri..MASYAALLAH sebab ape? coz bnda y
x berfaedah cnthnya coz ditingglkn pakwe..x bermanfaat la 2 namenya...jangan ditangisi apa y bkn milik mu..JODOH ditentukn ALLAH mungkin dia bkn y terbaek buat kite
n maybe y akn dtg adalh y terbaek buat kite..dpat mmbimbing kite kearah jln y benar..INSYAALLAH.ketentuan ALLAH adalah takdir yang terbaek...
.JANGAN BERSEDIH WAHAI SAHABATKU KERNA CINTA ALLAH DAN RASULULLAH MENJAMIN KEBAHAGIAAN..
BERDOALAH N MEMOHONLAH HANYA KEPADANYA KERNA HANYA DIA Y MENENTUKAN SSEGALA2NYA..


...he3 byk lak tulis ari ni..tq veri much much n much kt ain n ziana coz tanpa korang su dpt mengharungi idop kt u ni..lov u all..

Wednesday, April 8, 2009

What is love??

"Cinta itu...byk pengertian...
tp bagi aku cinta adalah...Kawan sejati.
Orang yang mencintaimu meskipun telah mengenalimu dengan
sebenar-benarnya iaitu baik dan burukmu. Setiap yang kita lakukan
biarlah jujur kerana kejujuran itu terlalu penting dalam sebuah kehidupan.
Tanpa kejujuran hidup sentiasa menjadi mainan orang oleh itu jangan
tertarik kepada seseorang kerana parasnya, sebab keelokan paras dapat
menyesatkan. Jangan pula tertarik kepada kekayaannya kerana
kekayaan dapat musnah.
Tertariklah pada seseorang yang dapat membuatmu tersenyum, kerna
hanya senyum yang dapat membuat hari2 yang gelap menjadi cerah.
Ibarat kata orang, setiap bunga mawar pasti ada durinya.
Dari kesusahan itu akan diperolehi kesenangan dan kebahagiaan,
seperti durian berisi kerana sedap isinya, kulit manggis pahit sebab
manis di dalamnya dan bunga ros berduri kerana harum baunya..dan
jika seseorang hadir dalam hidup kamu dan menjadi sebahagian
daripada kamu, tetapi atas sebab tertentu dia terpaksa pergi, jangan
terlalu sedih, terimalah kenyataan itu dan sekurang-kurangnya dia
pernah membahagiakan kamu tetapi....apabila ada yang datang,
jangan biarkan ia berlalu pergi dan jika esok kalau ia masih
bertandang, jangan harap ia akan datang kembali..."

*ziana smile always..


Tuesday, April 7, 2009

Baby ku sayang...

Waa..beznye kak zu da dpt 2nd baby...tomeii je baby nyee..da le baik budak nyee..smoga besar kelak dpt jd insan brguna..InsyaAllah..farah pun da besar da..da staun lebih da..rse cm cepat je mse brlalu..Ckp2 sal baby..trase jgk nk ad baby sndiri..tp umur ni mde lg...
ya Allah..Kau pertemukanlah kami degan seorang lelaki yang layak bergelar suami buat kami,yang boleh membimbing kami ke arah jalanMu, seorang lelaki yang soleh, layak bergelar "WALID" buat zuriat kami yang soleh dan solehah..Ya Allah Kau kurniakanlah kebahagiaan yang abadi dan hakiki buat diriku dan sahabat baikku..
ya Allah..jika Kau halalkan cintaku pada hambaMu, labuhkanlah cintaku ini pada hambaMu yang benar-benar layak buat diri ku ini....
AMIN...

hye....

da lame x post hehe...
smlm g lawat baby boy...cute sgt die..baru 3 ari...
mmg rase geram n nk pegang tapi die telalu kecik takut plak...huhu
rase sejuk je tgk die...hehe
smuge die dapat jadi anak yg baik kepade kedua ibu bapa die...amin...

*ziana smile always...

Comelnya...


Hari ni release tension tol...ari ni kite ong pi lawat ank kak zu...ank second baby boy...comel sangat...cute gi 2. gi pn dah lame tak jmpa kak zu rindu kt akak kite owng 2...
tp bila dah blk jembal tegok bilik terus igat exam ga keje..aduh beban dah dtg..
pe2 cayok...
.sue..x leh bla

Sunday, April 5, 2009

Alhamdulillah...


akhirnya lepas jgk stu paper ri ni.. mudah2an en.sum dpt bg mrkah yg terbaik le tuk ktorang sume..InsyaAllah.. Ape2 pn azab network da bis...pas ni ad lg 5 paper.. harap2 tuk paper strusnya ktorang dpt wt ngan bek..sue, ziana...doakan kjayaan kte brsama..Ain sntiasa doakan smoga kmnisan hidup dan kjayaan dunia akhirat sntiasa mngiringi kte..InsyaAllah..

luv u my lovely fwen..

habes 1 azab...


huhu...paper network dah habes...even tekejut ga soalan pn...tp leh la buat..result je x tau gi...don gif vup..beb..cayok 4 next paper...he3...
...su..x leh bla...

sakit kpale....

da abis satu paper da...
adoi..tuhan je yg tau,sakitnye kpale mase dalam dewan....
rase macam nk pitam je...ni yg x suke ni demam2 wat exam...huhuhu
satu badan rase panas je...mayb musim ujan kot...
tu la,keimunan badan xkuat cam ni la..
stress or kene ujan cepat je nk skit...
tp pape pun da abis satu paper..=)

*ziana smile always...

Saturday, April 4, 2009

CINTA VS SUKA...RENUNGKAN....



Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang.
Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.

Di depan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga.
Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja.

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku.
Jikalau kita melihat mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum.

Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata.
Di depan orang yang kita suka, lidah bebas berkata apa sahaja.





Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu.
Di depan orang yang kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar.

Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta.
Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka.

Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut menangis.
Bila orang yang kita suka menangis, kita akan membuat dia gembira.

Perasaan cinta bermula dari kata.
Perasaan suka bermula dari telinga.



Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka. Umpama kita membuang telinga kita. Tapi jika kita cuba menutup mata. Cinta berbuah menjadi airmata. Setiap orang akan mengalami ini dalam hidup mereka.

xingat dunie...


wa...............mlm tadi mmg ngantuk giler......
mule2 duk kat bawah,sejuk plak...
then naik la katil....study atas katil smb meniarap...
tetibe...ngantuk plak....bajet nk tido la jap dalam half an hour ke...(kunci jam hp xtahan)
alih2.....pagi tadi bangun cam bingung jap,nape rum8 ak ni pakai telekung nk solat...
rupe2nye da dekat kul 7 pagi da.....huhuhu
lap top pun baru je tutup kul 7 pagi tadi...sian lap top i....

#ziana-smile always..=)

Friday, April 3, 2009

peliharalah cintaku ini...


Ya Allah, jika aku jatuh cinta,
cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu,
agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu.

Ya Muhaimin, jika aku jatuh cinta,
jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku padaMu.
Ya Rabbana, jika aku jatuh hati,
jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripadaMu.

Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu,
rindukanlah aku pada seseorang yang merindui jihad dan syahid di jalanMu.
Ya Allah, jika aku rindu, jagalah rinduku padanya
agar tidak lalai aku merindui syurgaMu.

Ya Allah, jika aku menikmati cinta kekasihMu,
janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya
bermunajat di sepertiga malam terakhirMu.

Ya Allah, jika aku jatuh hati pada kekasihMu,
janganlah biarkan aku tertatih dan terjatuh
dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu.

Ya Allah, jika Kau halalkan aku merindui kekasihMu,
jangan biarkan aku melampaui batas
sehingga terlupa pada kasihMu yang hakiki dan abadi.


Bundaku sayang..

Air mata ibu
mengalir,
bila mendengar tangisan si kecil,
masih merah salutan darah kelahiran.
Biarpun penat bersabung nyawa,
senyuman tetap terukir
ceria memekar taman jiwa.
Segala puncak sengsara
hancur semerta,
selamat zuriat melihat dunia...

Air mata ibu

menitis lagi,
bimbang resah mengulit diri,
sepanjang malam berjaga gelisah,
kerana si kecil masih mentah
meraung sakit ditimpa musibah...

Hari itu,
air mata ibu
bergerimis lagi,
bukan kepiluan
tapi kebanggaan,
melihat permata digilap kejayaan
tak kering bibirnya dengan senyuman,
tak lekang lidahnya pujian kesyukuran...

Takdir tuhan siapa menyangka,
harap panas bertahan
sang hujan bertamu ditengah laman...

Tika ini,
air mata ibu
bergenang kelukaan,
hati tua robek
sarat calaran,
permata kebanggaan
hilang kilauan kemanusiaan,
didikan tinggi tiada pedoman,
akibat gelap hati iman
harta nafsu jadi panduan...

Kemuliaan ibu,
hilang
ditimbus padam,
insan mulia
yang sarat pengorbanan
ditinggal gersang...

Rintihan si ibu,
Kesepian...
Kesedihan...
Kekecewaan...

Bukan balasan jasa
pintaan jua,
cukuplah secebis kasih permata
sementara jasad bersisa nyawa
biar tenang menutup mata...

"WAHAI TUHAN KAMI,AMPUNILAH DOSA-DOSA KAMI DAN DOSA-DOSA KEDUA IBUBAPA KAMI,KASIHANILAH MEREKA BERDUA SEPERTIMANA MEREKA MENGASIHANI KAMI KETIKA KAMI KECIL"

Gud mornink!!!


adoi.....xlaratnye nk bangun huhu...
pagi2 lagi da lapa da...nasb baik lapa,klo x,xbangun lagi ni...hehehe
bagus gak ek ade perut yg cepat lapa ni...

lagi 2 ari nk exam da...xtau la sempat bace ke x ni...
xpe pape pun kite kene lalui jugak kan...
b strong...aja aja fighting!(cam kenal je ayat ni..hehe)

#ziana-smile always...=)

Sedih nya..

argh.....igatkn sume bnda dah beres tp lum lagi...35 markah..kalu x fail oop...aku rase cam nk nangis je, nangis..rasenya dah nangis dah...x tau nk gadu kt sape...dah la laptop pn wk hal...sape y leh tolong aku... nape mase kite susah x de org nk tolong kite.....kite je y asyk tolong org....

Thursday, April 2, 2009

Perjuangan lum tamat.........


huhu......hepy wk semntara ..assgnmnt sume dah beres...tp ari ahad dah start exam...huh takut ye....bce lum lg.Wk kawan2 ku y ku sayang gud luck do d best...cayok.

Finally......................hihihi

Akhirnye....tanggal 1.4.2009(april fool),berakhirnye sume assignment huhu...
smlm macam nk demam je,can u imagine dari pagi smp kul 7 mlm duk kat campus x makan n x minum sbb nk siapkan assignment database.....

tapi bangge jugak la sbb assignment kitorg agak tebal la dalam 87 pages...hehehe
rase cam wat tesis je...smlm en zai(lec for subject database) xkomen sgt sbb die da tau sistem ktorg..kitorg slalu g jumpe de tanye bout assignment ni...lega x terhingge smlm...

untuk meraikannye,kitorg makan ice cream mlm adi kat bus stop hahaha

#ziana smile always..=)
 
Copyright 2009 ANGLE GURLS. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator
Download Royalty free images without registering at Pixmac.com